Send your documentation in with your entry or bring to the event….horses not in compliance will be asked to leave the event.
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Article 6 Responsibilities Toward the Horse

Failure to comply with the following may incur elimination or disqualification.

6.3 At ADS-recognized events, all equines entering the event location must be accompanied by
documentation of Equine Influenza Virus and Equine Herpes Virus (Rhinopneumonitis)
vaccinations within the six months prior to entering the competition venue. Equines not in
compliance with this Rule are required to leave the driving event location upon request by
Competition Management.
The frequency of vaccine administration should be as recommended by the vaccine
manufacturer or veterinarian. It is recommended that vaccines be administered by or under
the direction of a veterinarian.
Documentation should consist of one of the following:
a. In the case of vaccines given by a veterinarian, the Person Responsible, upon request
by Competition Management, must provide documentation from the Veterinarian,
documenting that the equine in question received the vaccinations on the date administered
and the name of the vaccine.
b. In the case of vaccines administered by a person other than a veterinarian, the Person
Responsible, upon request by Competition Management, must provide a receipt of the
vaccine purchase which is signed by the Person Responsible, the equine’s name, the serial
number and expiration date of the vaccine and the date of administration.
c. In the case of an equine that is unable to receive either of the vaccines due to a history
of adverse reactions, the Person Responsible, upon request by Competition Management,
must provide a letter from a veterinarian on official letterhead stating the equine cannot
be vaccinated due to medical concerns and a log of the equine’s temperature taken at least
twice daily for the seven days prior to arrival at the competition grounds. These equines
must also have their temperatures taken and recorded twice daily while on the competition
grounds. The log of temperatures taken must be provided to the Competition Management,
Steward or Technical Delegate when requested.

